Naručen sa to2c. Čekao sam ga 32/33 dana. Poslan preko nizozemske pošte (NL Post).
Imao sam prije njega HTC Desire, Samsung Galaxy S3 mini, Xiaomi Hongmi 1S i ThL T6 Pro.
Prvi utisci za ovih par dana korištenja...
Prvo primanje u ruku je imalo fini WOW efekt kod mene
 Izrada izuzetno kvalitetna za ovaj rang cijene. Kvalitetnija izrada od zadnja 2 kineza koje sam imao i definitivno, daleko naj ugodniji za oko
 Izrada izuzetno kvalitetna za ovaj rang cijene. Kvalitetnija izrada od zadnja 2 kineza koje sam imao i definitivno, daleko naj ugodniji za oko  meni je stvarno sjeo na prvu (vizualno i na dodir). Ekran stvarno ima izvrstan prikaz boja, touch radi besprijekorno i mogu reći da je najbolji ekran koji sam imao na svim telefonima. Bez pogovora.
 meni je stvarno sjeo na prvu (vizualno i na dodir). Ekran stvarno ima izvrstan prikaz boja, touch radi besprijekorno i mogu reći da je najbolji ekran koji sam imao na svim telefonima. Bez pogovora.Nakon paljenja je slijedio susret sa hrpetinom kineskih aplikacija, nije bilo niti jedne google aplikacije. Potraga po internetu nije urodila nikakvim plodomi jedino preostalo rješenje je bilo: kontaktiraj @dakoka
 naravno, kako sam i mislio, rješenje je pronađeno u par koraka.
 naravno, kako sam i mislio, rješenje je pronađeno u par koraka.Dakle za instalaciju gappsa i google servisa je potrebno napraviti sljedeće: ući u settings/accessibility i tapnuti na zadnju stavku "Install GMS package for trial". Pustiti da se skine paket. Pod obavezno storage mora biti stavljen da skida na internu memoriju!. Ja sam prvo podesio da mi je defaultno da mi sve ide na karticu i nije htio prihvatiti GMS paket. Nakon toga sam podesio da ga skine na internu memoriju i sve prošlo kroz par minuta, bezbolno

Kada se paket skine, telefon daje signal da se napravi reset. Kroz reset se instalira paket i nakon paljenja telefona, svi google servisi i glavne aplikacije su na telefonu.
Nakon toga je krenula potraga za root uređaja i naletio sam na @dakokov post na Modaco forumu sa linkom na neki kineski forum. Na njemu sam našao kako srediti root uređaja kroz par tapova po telefonu.
Da. Na uređaju postoji aplikacija Cool Manager, koja u sebi ima opciju za root telefona. Dakle bez ikakvih vanjskih aplikacija, spajanja na računalo i sve ostalo.
http://bbs.coolpad.com/forum.php?mod=vi ... peid%3D564
Ima 6 slika i to je to. U par tapova sam rootao telefon
 ne znam niti jedan kineski znak, samo sam pratio slike i tapkao. Reset i to je to. Imate rootan telefon.
 ne znam niti jedan kineski znak, samo sam pratio slike i tapkao. Reset i to je to. Imate rootan telefon.Prvo nakon roota je kod mene obavezna stavka da se brišu apsolutno sve nepotrebne aplikacije. Ako ne znate što radite, ne dirajte. Ili pitajte prije brisanja.
Ima dosta stock aplikacija na telefonima koje ne koristim, nego koristim "zamjenske". Do sada je na svakom telefonu to prolazilo najbezbolnije moguće...obrišem stock sistemsku, skinem novu, instaliram je i sve radi bez greške.
Na ovom telefonu to nije slučaj. I ne znam razloge. Tako sam maknuo SMS, Email, Flashlight i još par stock aplikacija. I dogodilo se to da niti jedna "zamjenska" aplikacija ne radi! Pa sam morao skidati rom za neki drugi Coolpad uređaj (sa 4.4.4 androidom) i iz njega izvlačiti određene aplikacije.
Apsolutno nevjerovatno.
Sada da napišem stvari koje mene osobno smetaju:
1) Maknuo sam lockscreen i kad ga palim ide direktno na screen sa pin kodom za ulaz u telefon. I to je sve super, ali sa desne strane iznad brojčanika okomito stoje neka 4 kineska (velika) znaka/slova (sa lijeve strane je sat) i ja nisam našao niti jedan način da ih maknem. A probao sam sve moguće opcije (barem mislim
 )
)2) Nije moguće podesiti defaultni zvuk notifikacije. Uopće. Piše: default notification - Message 04. I kada tapnem na to, ne dešava se apsolutno ništa. Zvuk zvona i poruke za obje kartice se može podesiti bez problema.
3) U postavkama Whatsappa i Vibera nije moguće podesiti neki vanjski ton. Isključivo one koje nudi sistem. Nema nikakve druge mogućnosti.
4) Poruke na Whatsapp često ne dolaze dok ne uđem u aplikaciju. To se događa na iOSu isto. I to mi je koma. recimo da 40-50% poruka vidim tek kad uđem u aplikaciju.
5) Sada jedna jako jako...jako čudna stvar. Na screenu postoji Contacts ikona (kao i na svakom android telefonu). Kada tapnem na nju, najnormalnije mi prikazuje sve gmail kontakte (imam sve kontakte importane sa gmaila jer mi je tako daleko najlakše). Ali..ta ista Contacts ikona se nalazi i u ladici sa aplikacijama (kao i na svakom telefonu) i kada tapnem na nju pokazuje mi samo 11 kontakata koje imam u grupi koju sam kreirao u gmail kontaktima (poslovni brojevi). I pokušao sam apsolutno sve moguće opcije, ali to su svi kontakti koje vidim kada tapnem na tu ikonu. Nema načina da prikaže sve kontakte.
6) Isto tako postoji Phone ikona na desku. Kada tapnem na nju sve je ok i normalno. Ali ona ima gore 4 taba i jedan od njih je Contacts. I naravno..kada tapnem na to, otvara mi samo tih istih 11 poslovnih kontakata i to je apsolutno sve. Ove stavke 5 i 6 su mi totalno nevjerovatne.
7) SMS poruke...kada idem pisati novu poruku i tapnem na unos kontakta, otvara mi opet samo tih 11 kontakata. Pa onda moram otvarati kontakte i ulaziti u kontakt, pa odabrati opciju slanja poruke. Debilana i pol.
8) Na telefonu ne postoje widgeti za Contact - direct dial, kao niti jedan Contact widget
 to je stvarno jako loše jer ima kontakata sa kojima komuniciram po nekoliko puta na dan i najlakši način mi je bio da si kreiram na desku folder sa direct dial kontaktima. A sada moram ulaziti u kontakte i skrolati do svakoga ili ulaziti u call log i onda zvati. Apsolutno ne mogu vjerovati da je tako.
 to je stvarno jako loše jer ima kontakata sa kojima komuniciram po nekoliko puta na dan i najlakši način mi je bio da si kreiram na desku folder sa direct dial kontaktima. A sada moram ulaziti u kontakte i skrolati do svakoga ili ulaziti u call log i onda zvati. Apsolutno ne mogu vjerovati da je tako.9) Recovery je isključivo i samo na kineskom
10) Kod svake instalacije nove app ili pokretanja određenih app, otvaraju se neki skočni prozorčići pri dnu ekrana...kao notifikacije da je sve u redu ili neki status. I traju po par sekundi...ponekad i po 3-4 za redom, pa samo nestanu. U glavnom, samo kinesko i kinesko. Da nemam toliko iskustva, ne bi ni znao što i kako tapnuti. Ovako već na pamet i otprilike znam što treba tapnuti. Ali uvijek postoji mogućnos pogreške, naravno.
Kamera i GPS nisu još testirani.
Baterija radi kako spada i nema pretjeranog trošenja.
Eto..za sada toliko. Ako se sjetim još nečega ili naletim na nešto, obavezno postam...
EDIT by dakok 21.01.2015
Stjepan je stavio sistemske datoteke iz CoolUI stock roma

nije problem. Ako Stjepan ne pošalje, skinem rom 4.4.4 za drugi coolpad i premjestim. To je to
 nije problem. Ako Stjepan ne pošalje, skinem rom 4.4.4 za drugi coolpad i premjestim. To je to