[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4771: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4774: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
TeleKineza Forum - Kineski mobiteli, phableti, tableti i gadgeti • Pogledaj temu - Coolpad F1 Plus

Coolpad F1 Plus

Diskusije vezane uz pojedine modele smartphonea.

Coolpad F1 Plus

PostPostao/la chillout23 » Sri sij 21, 2015 8:37 am

Specifikacije proizvoda: http://www.devicespecifications.com/en/model/02053098

Naručen sa to2c. Čekao sam ga 32/33 dana. Poslan preko nizozemske pošte (NL Post).
Imao sam prije njega HTC Desire, Samsung Galaxy S3 mini, Xiaomi Hongmi 1S i ThL T6 Pro.

Prvi utisci za ovih par dana korištenja...
Prvo primanje u ruku je imalo fini WOW efekt kod mene :) Izrada izuzetno kvalitetna za ovaj rang cijene. Kvalitetnija izrada od zadnja 2 kineza koje sam imao i definitivno, daleko naj ugodniji za oko :) meni je stvarno sjeo na prvu (vizualno i na dodir). Ekran stvarno ima izvrstan prikaz boja, touch radi besprijekorno i mogu reći da je najbolji ekran koji sam imao na svim telefonima. Bez pogovora.
Nakon paljenja je slijedio susret sa hrpetinom kineskih aplikacija, nije bilo niti jedne google aplikacije. Potraga po internetu nije urodila nikakvim plodomi jedino preostalo rješenje je bilo: kontaktiraj @dakoka :D naravno, kako sam i mislio, rješenje je pronađeno u par koraka.

Dakle za instalaciju gappsa i google servisa je potrebno napraviti sljedeće: ući u settings/accessibility i tapnuti na zadnju stavku "Install GMS package for trial". Pustiti da se skine paket. Pod obavezno storage mora biti stavljen da skida na internu memoriju!. Ja sam prvo podesio da mi je defaultno da mi sve ide na karticu i nije htio prihvatiti GMS paket. Nakon toga sam podesio da ga skine na internu memoriju i sve prošlo kroz par minuta, bezbolno :)
Kada se paket skine, telefon daje signal da se napravi reset. Kroz reset se instalira paket i nakon paljenja telefona, svi google servisi i glavne aplikacije su na telefonu.

Nakon toga je krenula potraga za root uređaja i naletio sam na @dakokov post na Modaco forumu sa linkom na neki kineski forum. Na njemu sam našao kako srediti root uređaja kroz par tapova po telefonu.
Da. Na uređaju postoji aplikacija Cool Manager, koja u sebi ima opciju za root telefona. Dakle bez ikakvih vanjskih aplikacija, spajanja na računalo i sve ostalo.

http://bbs.coolpad.com/forum.php?mod=vi ... peid%3D564

Ima 6 slika i to je to. U par tapova sam rootao telefon :D ne znam niti jedan kineski znak, samo sam pratio slike i tapkao. Reset i to je to. Imate rootan telefon.

Prvo nakon roota je kod mene obavezna stavka da se brišu apsolutno sve nepotrebne aplikacije. Ako ne znate što radite, ne dirajte. Ili pitajte prije brisanja.
Ima dosta stock aplikacija na telefonima koje ne koristim, nego koristim "zamjenske". Do sada je na svakom telefonu to prolazilo najbezbolnije moguće...obrišem stock sistemsku, skinem novu, instaliram je i sve radi bez greške.
Na ovom telefonu to nije slučaj. I ne znam razloge. Tako sam maknuo SMS, Email, Flashlight i još par stock aplikacija. I dogodilo se to da niti jedna "zamjenska" aplikacija ne radi! Pa sam morao skidati rom za neki drugi Coolpad uređaj (sa 4.4.4 androidom) i iz njega izvlačiti određene aplikacije.
Apsolutno nevjerovatno.

Sada da napišem stvari koje mene osobno smetaju:
1) Maknuo sam lockscreen i kad ga palim ide direktno na screen sa pin kodom za ulaz u telefon. I to je sve super, ali sa desne strane iznad brojčanika okomito stoje neka 4 kineska (velika) znaka/slova (sa lijeve strane je sat) i ja nisam našao niti jedan način da ih maknem. A probao sam sve moguće opcije (barem mislim :D)
2) Nije moguće podesiti defaultni zvuk notifikacije. Uopće. Piše: default notification - Message 04. I kada tapnem na to, ne dešava se apsolutno ništa. Zvuk zvona i poruke za obje kartice se može podesiti bez problema.
3) U postavkama Whatsappa i Vibera nije moguće podesiti neki vanjski ton. Isključivo one koje nudi sistem. Nema nikakve druge mogućnosti.
4) Poruke na Whatsapp često ne dolaze dok ne uđem u aplikaciju. To se događa na iOSu isto. I to mi je koma. recimo da 40-50% poruka vidim tek kad uđem u aplikaciju.
5) Sada jedna jako jako...jako čudna stvar. Na screenu postoji Contacts ikona (kao i na svakom android telefonu). Kada tapnem na nju, najnormalnije mi prikazuje sve gmail kontakte (imam sve kontakte importane sa gmaila jer mi je tako daleko najlakše). Ali..ta ista Contacts ikona se nalazi i u ladici sa aplikacijama (kao i na svakom telefonu) i kada tapnem na nju pokazuje mi samo 11 kontakata koje imam u grupi koju sam kreirao u gmail kontaktima (poslovni brojevi). I pokušao sam apsolutno sve moguće opcije, ali to su svi kontakti koje vidim kada tapnem na tu ikonu. Nema načina da prikaže sve kontakte.
6) Isto tako postoji Phone ikona na desku. Kada tapnem na nju sve je ok i normalno. Ali ona ima gore 4 taba i jedan od njih je Contacts. I naravno..kada tapnem na to, otvara mi samo tih istih 11 poslovnih kontakata i to je apsolutno sve. Ove stavke 5 i 6 su mi totalno nevjerovatne.
7) SMS poruke...kada idem pisati novu poruku i tapnem na unos kontakta, otvara mi opet samo tih 11 kontakata. Pa onda moram otvarati kontakte i ulaziti u kontakt, pa odabrati opciju slanja poruke. Debilana i pol.
8) Na telefonu ne postoje widgeti za Contact - direct dial, kao niti jedan Contact widget :o to je stvarno jako loše jer ima kontakata sa kojima komuniciram po nekoliko puta na dan i najlakši način mi je bio da si kreiram na desku folder sa direct dial kontaktima. A sada moram ulaziti u kontakte i skrolati do svakoga ili ulaziti u call log i onda zvati. Apsolutno ne mogu vjerovati da je tako.
9) Recovery je isključivo i samo na kineskom
10) Kod svake instalacije nove app ili pokretanja određenih app, otvaraju se neki skočni prozorčići pri dnu ekrana...kao notifikacije da je sve u redu ili neki status. I traju po par sekundi...ponekad i po 3-4 za redom, pa samo nestanu. U glavnom, samo kinesko i kinesko. Da nemam toliko iskustva, ne bi ni znao što i kako tapnuti. Ovako već na pamet i otprilike znam što treba tapnuti. Ali uvijek postoji mogućnos pogreške, naravno.

Kamera i GPS nisu još testirani.
Baterija radi kako spada i nema pretjeranog trošenja.

Eto..za sada toliko. Ako se sjetim još nečega ili naletim na nešto, obavezno postam...

EDIT by dakok 21.01.2015
Stjepan je stavio sistemske datoteke iz CoolUI stock roma
Make love, not war
chillout23

Re: Coolpad F1 Plus

PostPostao/la sasha2511 » Sri sij 21, 2015 11:42 am

Jedina ti je nada da izbace neki rom.. Valjda ce se kinezi potrudit oko tog minus F1.. :D

from my F1
:mrgreen:
sasha2511

PostPostao/la chillout23 » Sri sij 21, 2015 12:33 pm

hahaahah da...minus F1 :D

Našao sam još jednu stvar koja mi je nenormalna i nebulozna:
Znači broj 11 :roll:

11) Postoji aplikacija Speed Dial i naravno, služi unosu brzih kontakata. To bi riješilo moj problem sa nedostatkom Contact widgeta...ali opet ista stvar hehe
Kada idem na unos novog kontakta, izbacuje mi opet samo tih 11 koje mi daje kako sam i gore naveo. Poslovne brojeve. Ostale brojeve bi trebao unositi ručno sve...Ime i broj. I onda ih ne čita kao kontakte s telefona, nego kako sam ih unio. Strava od gluposti.

Da se razumijemo...ništa od svih ovih 11 mana (za moj pojam) nije tako grozno i užasno i od životne važnosti. Samo težim jednostavnosti. Koju sam imao na zadnjih par telefona. I kupim najnoviji, sa (ajmo reć) najnovijim androidom i onda pola opcija fali ili ne funkcioniraju.
Još mi je daleko najgore od svega to kaj ne mogu podesiti defaultni zvuk notifikacije telefona, kao i za whatsapp i viber samo sistemske koje nudi.

Imao sam par dana na "slaganju i podešavanju" Coolpad F1. Radi puno brže i fluidnije od ovoga F1 "Plus". Radi ko zmaj, doslovno.
Make love, not war
chillout23

PostPostao/la dakok » Sri sij 21, 2015 2:19 pm

Zato ga i volimo :)

Ne znam ako će ti pomoći ali vidim da spominješ nekakva kineska slova s desne strane i lockscreen.
Ako je u pitanju CoolUI, to se može ukloniti ulaskom u CoolShow aplikaciju i tamo imaš u podešavanjima za lockscreen. Ako je to to :)
dakok
Site Admin

PostPostao/la chillout23 » Sri sij 21, 2015 2:30 pm

to je valjda to, da...ali sam Coolshow maknul s telefona hehe
Ali budem probao vratiti nekako (Čitaj: Stjepan ahahhaha) pa to srediti, ako nije na kineskom, naravno :D
Make love, not war
chillout23

PostPostao/la sasha2511 » Sri sij 21, 2015 2:43 pm

Nije Coolshow na kineskom ne.. Trebao si se prije raspitat negi sta si isao micat app..

from my F1
sasha2511

PostPostao/la chillout23 » Sri sij 21, 2015 2:47 pm

Ma nema veze :) vratit ću ga ;) nije problem. Ako Stjepan ne pošalje, skinem rom 4.4.4 za drugi coolpad i premjestim. To je to :)
Make love, not war
chillout23

PostPostao/la sasha2511 » Sri sij 21, 2015 3:47 pm

Cak nisi trebao ni deinstal nego samo freeze u titaniumu ali dobro vidim da znas pa onda je oke.. :)

from my F1
sasha2511

PostPostao/la chillout23 » Sri sij 21, 2015 4:21 pm

12) GPS ne funkcionira. Uopće se ne pali ona ikonica na not. baru...upali se i funkcionira JEDINO kad pokrenem gmaps.
Pokrenem GPS test i nema ikone niti GPS test ne radi. Stavio Faster GPS i podesio...opet ne radi. Probao sa uključenim WiFiem - ne radi. U jednom trenu GPS test samo cijeli pocrvenio i izbacio mi je neki mali prozorčić dolje sa kineskim slovima, koji se maknul nakon 5-6 sekundi. Tako da niti GPS test više nije bio u funkciji.
Probao Endomondo...0 bodova. Nema notifikacije GPSa i nema šanse da mi locira satelite.

Ja stvarno imam neki poseban peh sa telefonima. Ne želim vjerovat u to, ali je tako. Jedini moj telefon na kojem je GPS radio kako treba je bio Hongmi 1S.

13) SIM 1 signal je stvarno slab. Identičan problem kao i na Hongmi 1S. Bez obzira na mrežu.
Loša karma, izgleda...ne znam kako to drugačije shvatiti.
Make love, not war
chillout23

PostPostao/la dakok » Sri sij 21, 2015 4:27 pm

Jesi provjerio kako je kod Stjepana?
Vjerojatno si pobrisao previše stvari.
Za coolpad je zgodno što imaš bar 3 načina stavljanja stock roma:

YGDP
Coolpad Download Assistant
SP Flash Tool
dakok
Site Admin

PostPostao/la chillout23 » Sri sij 21, 2015 4:42 pm

Nisam. Stjepan se ne javlja već 2 dana. Kaže da nema vremena. Tako da nemam pojma i nemam aplikacije hahaha
Ne vjerujem da sam obrisao išta što ima veze sa GPSom jer onda ne bi radio niti na gmapsima, zar ne? Kad upalim gmaps iste sekunde mi se pojavi ikona u not baru i nađe me za 2-3 sekunde ;)

A za flash stock roma...ne znam gdje da ga nađem, jer moja potraga je uzaludna, a sa kineskim je strašna borba i ti njihovi forumi su mi prava muka.

BTW..problem sa signalom nema veze sa nikakvom aplikacijom 100%. Jako pazim kaj brišem i ne radim gluposti bezveze ;)

Upravo sam malo prije skinuo jedan rom sa needroma (iz tog istog roma sam vadio SMS i Flashlight) i u njemu nema niti Mail, niti Calendar, niti Coolshow. A na slikama istog roma ima mail ikona u ladici aplikacija...hahahah insanity. Zanimljivo je kada uđem u system/app na svom telefonu, postoji Exchange ikona. Klasična ikona maila na androidu. Ali je nema nigdje na telefonu. Ovo je stvarno za otić u ludaru sve skupa hehe
Make love, not war
chillout23

PostPostao/la dakok » Sri sij 21, 2015 4:58 pm

Imaš ovdje verziju 015 pa spremi link, nek se nađe ;)

http://bbs.coolpad.com/forum.php?mod=vi ... peid%3D564
dakok
Site Admin

PostPostao/la chillout23 » Sri sij 21, 2015 5:13 pm

Thx :)

Ja trenutno imam 021 verziju...ovo je valjda prva kaj je izašla..ili?
I mogu to flashat bilo kojim alatom od ona 3 kaj si postal gore?
Make love, not war
chillout23

PostPostao/la chillout23 » Sri sij 21, 2015 5:54 pm

btw...koji od onih romova (015) da skinem?
Prvi je OTA i to mi ne treba...drugi i treći su neki brush. Koji je pravi?

EDIT:
Skidam ovaj u sredini...ali 15h :o :o
Budem njega skinul, pa budem iz njega povadil kaj mi treba ;)
Make love, not war
chillout23

PostPostao/la dakok » Sri sij 21, 2015 6:25 pm

Trebao bi vidjet kad se raspakira.
Ako je cpb format ide kroz Coolpad download
Assistant (poseban alat, imaš ga na onim linkovima
i mislim da je posebna verzija za qualcomm mobitele)
Cpb format ide i kroz YGDP alat - imaš upute na modaku.

Nekakav OTA bi trebao ići kroz
recovery a to je čajniz za sada.

Pokretanjem YGDP alata i učitavanjem
roma u cpb formatu se u privremenoj
mapi na C: disku stvara raspakirani ROM
koji se može spremiti i koristiti
za flešanje kroz SP Tool
Taj dio nisam pokušavao ali ljudi su radili
i funkcionira za "pravi" F1.
Dalo bi se naći detalja na modaku i ydss forumu.

Za skidanje koristi IDM downloader
dakok
Site Admin

PostPostao/la dakok » Sri sij 21, 2015 9:28 pm

Ubacio sam u prvu poruku link na sistemske datoteke koje je ljubazno ustupio Stjepan :D
dakok
Site Admin

PostPostao/la chillout23 » Sri sij 21, 2015 11:44 pm

Kako da s tim IDMom skinem rom. Pokušavam već pol sata i nema šanse. Koja je fora s time, prvi puta koristim ;)

EDIT:
Pokrenul sam sa "Open with"...ali opet preko 10 sati i jedva ide. Pukne tako nakon 60ak MB.

EDIT 2:
Skinul sam K-9 Mail app i radi ko vurica :)

Ako za ovaj telefon netko složi rom kak spada, to bude jako dobar telefon za te novce. Za mene prva liga :ugeek:
Make love, not war
chillout23

PostPostao/la dakok » Čet sij 22, 2015 12:14 am

Pokreneš download u chrome pregledniku i onda
ideš gore desno u preuzimanja
tu kopiraš na desni botun miša downl. link.
Zalijepiš ga u IDM manageru
Prekineš downl. u chrome

Ponekad IDM i sam preuzme skidanje
dakok
Site Admin

PostPostao/la chillout23 » Čet sij 22, 2015 7:02 am

Aha...ne koristim uopće Chrome, samo Firefox. A tu mi neće u nijednoj kombinaciji pruhvatit...ajde budem danas-sutra probal, pa postam ;)
Dobil sam kompletan System/App folder od Stjepana, pa budem napisal kaj sam sve pobrisal, da vidiš i daš eventualan savjet kad stigneš :) makar sam uvjeren da nisam ništa što nisam trebao :)

Pozz
Make love, not war
chillout23

PostPostao/la chillout23 » Čet sij 22, 2015 8:32 am

Evo da napišem stavke koje sam obrisao (uspoređivao sam kompletan System/app folder koji sam dobio, sa svojim na telefonu):

Basic dreams
BY_3RD_coolmart
CP_Bug report client
CP_C button
CP_Coolshow widget
CP_Cool You
CP_Game center
CP_Launcher 3
CP_Weather widget
Holo spiral launcher
Live wallpapers
Media uploader
Noise field
Pico TTS
XY_CP_Coolcloud
XY_CP_Cooperation
XY_CP_ICM weather
XY_CP_Share photo

Coolshow jw samo widget, koliko vidim...jedino se sad ne sjećam da li je bio u popisu skinutih app. Tražio sam Stjepana da mi uploada i data/app folder, pa budem vidio.
Da li misliš da sam skinuo išta što bi moglo utjecati na rad telefona? Ja ne bi rekao...
Make love, not war
chillout23

Sljedeće

Vrati se na: Mobiteli - info, softver, savjeti