Postao/la Roman » Sri kol 02, 2017 10:08 am
Prije nego sam narucio moj Redmi note 4 global 4/64 malo sam istrazivao po netu i nasao da su sony senzore stavljali u prve serije a sada kako je cijena pocela padati pice uglavnom samsung ili omnivision senzore u sve verzije Redmi Note 4, 4x, global, china, indian..., pa jedino ako negdje naletite na staru zalihu mozete se nadati sonyu, ali kako je prodaja ovog moba jaaako velika, mislim da je to gotovo nemoguce.
Moj i sinov mob imaju samsungov iako su naruceni u razmaku mjesec i pol i to iz razlicitih shopova, pa cak i nisu za ista trzista jer moj je dosao sa nekim cudnovatim punjacem a sinov sa EU punjacem (njegov je iz Goldwaya) .
Imate po netu i usporedbe slika sa oba moba i uglavnom je zakljucak da su vrlo slicne kvalitete (prosjecne), s tim da na usporednim slikama se moze vidjeti da sony radi mrvicu bolje fotke u uvjetima slabe svjetlosti dok po danu su samsungove istu tu mrvicu ljepse, po meni malo prenaglasava neke boje, budu na nekim slikama prejake, ali moj sin kojem je kamera jako bitna stavka moba, uspjeva i po danu i po noci napraviti puno bolje fotke nego ja.
Sad jel to do moba ili on bolje podesava opcije, nemam pojma, ja sve automatski pa kak bude.
Ali ko bas puno slika po mraku, po onom sto sam vidio na netu, sony mu nebu bas puno pomogao i ni sa njim nebu zadovoljan.
Osim kamere po noci, mob je odlican i svakako za preporuciti.
I svakako Goldway je shop za preporuku, sinov mob stigao 9.dan od placanja,
DHL-om bez dodatnih davanja.