Ovako...napravio sam hard reset.
Opcije u recoveryu idu ovako:
restart telefonaADB (to bi, mislim, bio fastboot mode)
brisanje svih podataka (makar mi je root ostao)
brisanje cache-ainstalacija sa SD kartice (mislio sam da je ta opcija brisanje svega sa kartice dok nisam ušao i provjerio)
Kaj sam dobio sa resetom?
Sada slušalice normalno rade. Od prve. Jeeeeeeeeeeeee  
 GPS 0 bodova.
 GPS 0 bodova. Kao da ne postoji uopće hehe s time da je A-gps konstantno upaljen. Ali ajde...GPS niti ne koristim skoro, makar mi je potreban par puta godišnje  
 WhatsApp i Viber uopće ne poznaju kontakte.
 WhatsApp i Viber uopće ne poznaju kontakte. Prije ovoga mi je barem WA imao kontakte (povremeno ih gubio, ali ipak su bili). Tražio po netu i našao nekolicinu opcija. Sve sam ih ionako sam isprobao i prije toga. Niti jedna ne radi.
Defaultni zvuk notifikacije telefona se opet nije mogao podesiti na početku (settings/sounds), ali nakon 4-5 restartova telefona je i to opet proradilo i sada je u redu.
Sada prepoznaje sve kontakte u svakoj opciji i aplikaciji. To sada radi normalno. Jedino su mi svi kontakti sa kvačicama smješteni na kraj liste pod "Other contacts", ali nije drama..
Contact widgeti uopće ne postoje. Ima samo speed dial app, ali...hehe...tu mogu unijeti kontakte, ali moram odabrati sa koje kartice zovem. Znači, ne mogu spremiti kontakt u speed dial i onda birati s koje kartice da zovem. Nego mogu samo sa one koju sam odabrao pri unosu kontakta u speed dial. Debilana i pol.
Launcher: Vratio sam defaultni launcher na telefon. U onom MIUI/iOS modu je bio spor. Jako. Stavio sam ga u "normal mode" i sada imam android launcher sa ladicom za aplikacije. Tj., izgleda "normalno"  

i odlično radi. To sam otkrio slučajno da ima taj normal mode.
Kada bi uspio riješiti kontakte na WA i Viberu i GPS, to bi bilo to. Ovako nemam pojma tko mi šalje poruke na WA i Viber, ako ne znam broj na pamet  

I "Direct dial" widget sam koristio na svim telefonima, ali tu nema toga...fali, ali nije da umirem bez toga.
Ništa...za sada tako dalje i čekam 10.04. i update na CoolUI 6