Ne znam koji im je qrac s ovim mobitelom. Ili namjerno ne žele otkloniti te gluposti i malo bolje optimizirati mobitel, ili stvarno možda spremaju neko iznenađenje s androidom 6.0 i izlaskom RN2 pro pa su developere usmjerili prema tome. Ali razum i iskustvo mi kaže da ništa od toga.
Kernel source će isto tako pustiti sutra, al malo sutra.
Sinoć sam isprobao i ovaj talijanski rom i nije mi se svidio. Touch boost je podešen na max frekvenciju dvije jezgre. U rom je uključena aplikacija za limitaciju frekvencije, i dobro radi, osim za touch, čim dodirneš ekran, dvije jezgre su na max opet. Za usporedbu, hvaljeni 5.10.22 ima touch boost 3 jezgre na 1,18GHz. Pošto se fleša preko sp flashtoola sad mi je ostao njihov boot animation. Ima hrvatski i druge jezike, xposed out of the box, i zgodnu aplikaciju u kojoj su xposed, engineering mode, supersu i cpu freq. Ako se neki sjećaju, nešto slično kao mobile uncle tools. Sjećam se toga od prije nekih 2-3 godine i pijateljevog lenova.
Rom sam imao možda nekih sat i pol vremena, a nije mi se svidio jer se mobitel više grijao.
Ruski aosp je bolji, i trenutno sam na ruskom aosp by mirmer. Više volim miui, ali kako xposed radi, malo tweakanja i čačkanja i može se lijepo prilagoditi mobitel i na ovom romu. Rom je fluidan, ima uključen clear motion što miui nema (a helio x10 podržava), battery life je čak i malo bolji od 5.10.22.
Mana mu je po meni prejaka vibracija koja se može malo podesiti xposed modulom vibration tuner(hvala @razorinc), ima samo engleski, ruski i kineski jezik.
Malo ću mijenjati aosp i 5.10.22 dok ne dođe nešto bolje. Mislim da ću nastaviti isprobavati weekly romove, ako mi slobodno vrijeme (čit. žena

) to dopusti pa ću javljati ovdje
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk