Postao/la k0sta » Pon lis 26, 2015 12:37 pm
Koliko ja vidim smanjili su "touch boost", ublažili vibraciju, ali još nema biranja snage vibriranja, i auto brightness bolje radi. Nema onog agresivnog smanjivanja ili pojačavanja intenziteta osvjetljenja ali i dalje nije to idealno i treba mu možda i desetak sekundi da pojača osvjetljenje.
Kolega razorinc može bolje objasniti to sa frekvencijama procesora i " touch boostom" jer je na aosp koristio one kernel tweakove za bateriju. Mislim da je xiaomi možda samo ukomponirao jedan od tih tweakova u zadnji dev rom. Nije down clockan proc, jer radi i na max frekvenciji, samo je smanjena frekvencija na 1,18GHz kad se dodirne touchscreen. Prije mi je radio na 2GHz čim bi dodirnuo ekran. Temperature proca su niže, ali baterija i dalje ostaje dosta zagrijana preko 30 stupnjeva kod bilo kakvog korištenja mobitela.
Ali, sve u svemu, meni dosada najbolje izdanje weekly roma, mada velikog pomaka što se tiče battery lifea nema, ja ću na kraju dobiti nekih 30-45 minuta više. Nije idealno, ali svaki pomak na bolje je odličan.
Samo još moram napomenuti da sam radio update xiaomi.eu dev 5.10.22 roma iz TWRP-a, preko zadnjeg china stable roma koji sam prije toga flešao preko fastboota. Nikakvih problema prilikom updatea.
Ne znam da li to ima kakve veze, ali nakon flešanja tog fastboot roma sa čistom "wipe all" instalacijom, mogu otvoriti onaj izbornik s testovima i informacijama o mobitelu, ona fora *#*#6484#*#*
Sad to radi i na 5.10.22 dev romu bez problema.
Poslano sa mog Redmi Note 2 koristeći Tapatalk